Meest gestelde vragen

FAQ

Hieronder vindt u vragen en antwoorden van de meest gestelde vragen over onderhoud, technische vragen en praktische informatie.

Zonneschermen op basis van moderne synthetische vezels vergaan niet. Het is wel belangrijk een aantal richtlijnen te volgen. Zo kunt u beter uw zonnescherm niet oprollen als het doek nat is. Hebt u het toch nat moeten oprollen? Dan moet u het doek zo snel mogelijk opnieuw uitrollen om de stof te laten drogen.

Bron: www.harol.nl

Markiezen worden voor elke situatie op maat gemaakt. Wanneer een markies boven openslaande tuindeuren geplaatst wordt, maken we meestal gebruik van een speciaal model met een zogenaamde verhoogde doorloop.

Ja, dat kan. De kap wordt in dat geval gemaakt met een extra grote uitval (dit is het zgn. klapmodel).  Hierdoor heeft u een comfortabele plek met beschutting waar u gezellig kunt zitten.

Zonwering Lochem verkoopt knikarmschermen tot 4 meter uitval. Als u een groter gedeelte wilt overkappen, zou een Patio overkapping of de nieuwe pergola zonwering van Brustor een mogelijke oplossing zijn. Deze bieden een uitval tot zelfs 5 a 6 meter.

Ja, dankzij de luchtbuffer die ontstaat tussen het rolluik en het raam, houdt u in de winter de koude buiten en de warmte binnen. In de zomer geniet u van het omgekeerde effect waardoor uw energiefactuur lager zal zijn.

Bron: www.harol.nl

Tijdens de warme zomermaanden kunt u met zonwering de zon en warmte buiten houden. Zo vermijdt u te hoge temperaturen binnen. Ook in de wintermaanden bewijst zonwering haar nut. Door dan de zonwering omhoog te laten, moet u net minder verwarmen. Met zonwering kunt u al snel 10% van uw energiefactuur besparen. Uw dagelijks verbruik verlaagt én uw woning wordt energiezuiniger. Dat zal ook blijken uit het energieprestatiecertificaat dat u nodig hebt om een woning te verhuren of te verkopen. Het E-peil zal met minstens 2 tot zelfs 7 E-peilpunten verminderen dankzij zonwering.

Bron: www.harol.nl

Rolluiken bieden tal van voordelen die de waarde en het comfort van uw huis sterk verhogen:

 • Optimale bescherming tegen het zonlicht.
 • Inbraakwerende en geluidsdempende eigenschappen.
 • Bescherming van uw ramen tegen alle weersomstandigheden.
 • Materialen van de beste kwaliteit voor lange levensduur.
 • Gedeeltelijke verduistering (dankzij de sleuven) of volledige verduistering om uw nachtrust te bevorderen.

Bron: www.harol.nl

Bij nieuwbouw worden hoofdzakelijk inbouwluiken toegepast. Het inbouwrolluik is geïntegreerd in de constructie, de rolluikkast wordt volledig ingewerkt in het metselwerk. Ontdek meer over inbouwrolluiken.

Bron: www.harol.nl

Het opbouwrolluik vormt één geheel met het raam. Dit type rolluik wordt geïnstalleerd als een raam, waardoor de totale prijs voor een raam met rolluik aanzienlijk lager is. Ontdek meer over opbouwrolluiken.

Bron: www.harol.nl

Een cilinderslot zorgt voor extra veiligheid. Het wordt geplaatst in de onderlat of de tussenlat en is bedienbaar langs de binnen- en buitenzijde. Het slot kan als optie geïnstalleerd worden op een inbouwrolluik of rolpoort.

Bron: www.harol.nl

Een TÜV-certificaat is een kwaliteitscertificaat en wordt aan een bepaald product toegekend door de strenge Duitse keuringsinstantie. Verschillende Harol-producten zijn TÜV-gecertificeerd.

Bron: www.harol.nl

Met een semicassette of halfopen systeem is de bovenzijde van het zonnescherm goed beschermd tegen vuiligheid en vochtigheid. De onderzijde is wel open. Een gesloten kast is volledig afgesloten zodat het doek beschermd is tegen vochtigheid, schimmelvorming en vervuiling.

Bron: www.harol.nl

Een extrusiekast bestaat uit geëxtrudeerd aluminium en maakt het rolluik veel stijver, dikker, steviger en stabieler. De extrusiekast is beschikbaar bij de voorzetrolluiken.

Bron: www.harol.nl

Zonwering Lochem is topdealer van o.a. de merken Hamstra, Luxaflex en Velux.  Hierdoor kunnen wij voor vrijwel ieder raam of elke deuropening een passende maatwerk oplossing bieden.

Vanzelfsprekend komen wij graag bij u langs.  De meeste mensen komen eerst in de winkel om advies in te winnen over de verschillende mogelijkheden en materialen. Daarna komt er altijd een specialist bij u thuis om de technische mogelijkheden te bekijken en de juiste maten op te nemen.

Een lichte regenbui is geen probleem, mits het water van het terrasscherm blijft lopen. Wij adviseren om het scherm altijd binnen enkele dagen even opnieuw uit te rollen en te laten drogen. Dit bevordert de levensduur. Maar het blijft natuurlijk een zonnescherm!

Om te zorgen dat uw zonwering lang meegaat, moet u zorgen dat het op tijd en goed op- en uitgerold wordt.

 • De armatuur van de zonwering moet zo bevestigd zijn dat er geen wrijving is als het doek volledig is uitgerold.
 • Bij veel wind mag uw zonnescherm niet uitgerold zijn.
 • Bij lichte regen kunt u het zonnescherm uitgerold laten, maar u vermijdt beter dat het natte doek voor een langere tijd opgerold blijft. Een nat doek rolt u het best zo snel mogelijk opnieuw uit om het te laten drogen.
 • Om vervuiling van de zonwering zolang mogelijk tegen te gaan, plaatst u het beter onder een dakgoot of brengt u een beschermingsluifel aan.

Daarnaast zijn regelmatig onderhoud en reiniging belangrijk:

 • Haal stof en oppervlaktedeeltjes weg door te stofzuigen, te kloppen of te borstelen
 • Reinig de stof van uw zonwering met helder water en een zachte borstel. Een hogedrukreiniger is absoluut af te raden.
 • Laat de stof daarna drogen in open lucht.

Bron: www.harol.nl

Een zonnescherm biedt een extreem hoog beschermingsniveau tegen uv-straling. De mate van bescherming hangt af van de kleur van uw zonnescherm. Lichte zonneschermen laten meer licht en uv-stralen door dan donkere kleuren. Omdat ze nog altijd meer dan 90% van de uv-stralen filteren, zijn ze echter nog altijd uiterst doeltreffend. De bescherming moet u vergelijken met het effect van zonnebrandolie factor 50.

Bron: www.harol.nl

Bij een screen van het type SC800 blijft het doek altijd strak gespannen doordat het doek wordt geleid door verticale rails. Bovendien is het in elke positie windvast dankzij de ritstechniek. De SC800 kan tot 6 Beaufort aan (windklasse 3). Het doek van de SC700 van Harol wordt niet geleid door verticale rails. Daardoor is uw screen bestand tegen 5 Beaufort (windklasse 2).

Bron: www.harol.nl

De SKG-kit is een bijkomende mechanische beveiliging voor uw Harol-poort. Deze poorten met weerstandsklasse 2 (WK2) moeten minstens 3 minuten weerstand kunnen bieden tegen inbraakpogingen met eenvoudig gereedschap.

Bron: www.harol.nl

WK staat voor weerstandsklasse en geeft een officiële indicatie van de weerstand die het rolluik biedt tegen inbraak. Binnen WK2 moet een garagepoort gedurende meer dan 3 minuten kunnen weerstaan aan specifieke testen met bepaalde gereedschappen. Statistieken tonen namelijk aan dat een inbreker zijn poging staakt als hij er niet in slaagt de garagepoort te openen binnen 3 minuten.

Bron: www.harol.nl

Voorzetrolluiken zijn de beste oplossing bij renovatie. Het rolluik wordt tegen de buitenzijde van het raamkozijn geplaatst. Voorzetrolluiken bestaan in verschillende stijlen en kleuren zodat de vormgeving perfect kan aansluiten bij de architectuur van uw woning. Ontdek meer over voorzetrolluiken.

Bron: www.harol.nl

Het ‘EasyClick’-systeem zorgt voor een snellere en makkelijkere montage van de veeras. Het systeem herkent u aan de letters EC voor de nummercode. Het belangrijkste voordeel van EasyClick is de goedkopere plaatsing. Bovendien is het een oplossing voor elke mogelijke ruimte.

Bron: www.harol.nl

Een sectionale poort is samengesteld uit horizontale panelen die bij het openen van uw garage loodrecht naar boven schuiven en naar binnen draaien. Dankzij dit mechanisme bespaart u aan de binnenzijde van uw garage veel ruimte.

Bron: www.harol.nl

Veiligheidsschakels zorgen voor nog meer veiligheid. Ze voorkomen dat het blad van buitenaf naar boven wordt geschoven. De veiligheidsschakels zijn beschikbaar als optie bij inbouwrolluiken.

Bron: www.harol.nl

Contact

Staat uw vraag er niet tussen?

Wilt u meer informatie of heeft u het antwoord op uw vragen hier niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

Klantenservice

Showroom